Reformokat sürget az OECD

2011.04.08. 13:22

A strukturális reformok mindig is meghatározóak voltak növekedési szempontból, de most ez az egyetlen lehetőség a növekedésre - mondta Ángel Gurría, a Gazdaság Együttműködés és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkára pénteken, MTI-nek adott interjújában.

A főtitkár megismételte korábbi kijelentését, amely szerint Magyarország jó irányban halad a megnevezett reformintézkedésekkel. "Erősen támogatjuk a Széll Kálmán Tervet" - fogalmazott Gurría.

Az OECD főtitkára elmondta: a tervek összhangban vannak az OECD javaslataival, és most azt várják, hogy a kormány milyen lépéseket tervez megvalósításukra. A végrehajtás éppen olyan fontos, mint a terv, bár kétségtelen, hogy a jó terv sokat segít - tette hozzá.

Az OECD kevésbé volt megértő legfrissebb országjelentésében: a dokumentum megfogalmazása szerint az adócsökkentéseket nem "az egyes szektorokra kivetett egyszeri, torzító hatású adókból, illetve a nyugdíjrendszer második kötelező tőkeedezeti pillérének eltávolítása révén" kellene finanszírozni.