A Takarékbankot is megcsapolta a bankadó

2011.04.28. 10:32

A TakarékBank elégedett tavalyi teljesítményével, a bank szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint működése legeredményesebb évét zárta az elmúlt évben a hitelintézet. A tavalyi mérlegfőösszeg ugyan szinte megegyezett az előző évivel, 379,2 milliárd forint volt, az adózás előtti eredmény 716 millió forintra csökkent, a bankadó nélküli eredmény azonban megközelítette a 2 milliárd forintot, 14,4 százalékkal haladta meg a 2009. évit. A bank tavalyi adózott eredménye 601 millió forint lett a megelőző évi 1,48 milliárd forint után.

A bank vezetése elégedett az eredményekkel, mivel - mint a közleményben kifejtik - a még mindig kedvezőtlen makrogazdasági környezet ellenére a takarékszövetkezetek többségi tulajdonában álló TakarékBank az elmúlt évben is teljesíteni tudta, sőt felül is múlta az alapvető üzletpolitikai célkitűzéseit.

Mindemellett a hitelintézet a folyamatos fejlesztésekkel megerősítette a takarékszövetkezeti integrációt kiszolgáló teljes IT hálózatot, új termékek bevezetésével és új tagok folyamatos csatlakozásával pedig stabilizálta a takarékok minden eddiginél szorosabb együttműködési formáját, a TakarékPont hálózatot is.

A valamennyi értékesítési pontján azonos márkanév és logó alatt azonos lakossági termékeket kínáló TakarékPont hálózatban a tavalyi év végére 23 hitelintézet 343 fiókja szolgálja ki az ügyfeleket.

A hitelintézet tavalyi eredményeiről a közlemény idézi Brezina Szabolcs ügyvezető igazgatót, aki úgy érvelt: "miközben a válság természetesen megérintette a TakarékPontot és a takarékokat is, mi az ezáltal romló hatékonyság ellenére sem zártunk be fiókokat".

"Mindig is a lassabb, de biztonságosabb haladást, a megalapozott, stabil növekedést tartottuk szem előtt" - tette hozzá Brezina Szabolcs.

A TakarékBank hitelállománya 2010-ben 160 milliárd forintot tett ki, 8 százalékkal nőtt egy év alatt. A saját tőke 9,9 százalékkal 14 milliárd forintra emelkedett.