Az osztrák bankvezérek jövedelme 80 százalékkal nőtt tavaly

2011.05.09. 13:45

Tavaly ismét javult az osztrák bankok eredménye, a bécsi tőzsdén jegyzett két nagybank vezetőinek jövedelme így 80 százalékkal haladta meg a válságos 2009-ben elért szintet, írta hétfőn a Wirtschaftsblatt.

Az osztrák gazdasági lap szerint az Erste igazgatótanácsának tagjai - akik 2009-ben a válság miatt lemondtak a bónuszokról - tavaly összesen 8,8 millió eurót kerestek a társaság eredményétől függő juttatásokkal együtt. Ez 87,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A Raiffeisen Bank International vezetői 8,2 millió eurót, az egy évvel korábbinál 78,3 százalékkal többet kerestek tavaly. A legnagyobb mértékben, 209 százalékkal az Immofinanz ingatlanbefektetési társaság vezetőinek jövedelme nőtt. A legnagyobb, 41 százalékos jövedelemcsökkenést az építőipari alapanyagokat gyártó - és Magyarországon több gyárat üzemeltető - Wienerberger vezetői szenvedték el.

A legtöbb pénzt - összesen 12,2 millió eurót - az OMV igazgatótanácsának tagjai keresték, a második helyen a gépipari berendezéseket gyártó Andritz csúcsvezetői állnak 9,7 millió euróval.