Új vezér a Generali Providencia élén

2011.05.10. 11:59

Leköszön posztjáról június 30-val a Generali Providencia Biztosító operatív elnök-vezérigazgatója, Pálvölgyi Mátyás, aki ezt követően a biztosító felügyelőbizottságának elnöki feladatait látja el. Az új elnök-vezérigazgató Erdős Mihály, az igazgatóság stratégiáért és kockázatkezelésért felelős tagja lesz - áll a társaság keddi közleményében.

A leköszönő elnök-vezérigazgató továbbra is tagja marad a Generali PPF Holding Igazgatóságának, ahol a cégcsoport regionális stratégiai fejlesztésén munkálkodik. Egyidejűleg a biztosító igazgatósági tagjai is további feladatköröket kaptak a társaság regionális központjától és valamennyien vezérigazgató-helyettesi pozícióban folytatják munkájukat.

A közlemény szerint Erdős Mihály egy éve a vezérigazgató stratégiai tanácsadója, idén áprilistól pedig az igazgatóság stratégiáért és kockázatkezelésért felelős tagja. Erdős Mihály 2010. júliusa óta az Európai Utazási Biztosító (EUB) elnök-vezérigazgatója. A kinevezésekre a PSZÁF-engedély birtokában kerülhet sor.