Változások a Mol vezetésében

2011.05.27. 09:49

Áldott Zoltán, a Mol kutatás-termelés üzletág ügyvezető igazgatója június 1-től teljes kapacitásában a horvát INA igazgatóságának elnöki feladatait látja el, a divízió vezetői feladatkörét pedig Fasimon Sándor veszi át, aki előtte a magyar cég június 1-vel megszűnő ellátás és trading szervezetet vezette, közölte a Mol Nyrt. a BÉT honlapján pénteken.

Fasimon Sándor kutatás-termelés ügyvezető igazgatóként az executive board-nak (EB) is tagja lesz, Áldott Zoltán pedig tagja marad. Az új downstream divízión belül a termékelőállítás és kereskedelem új ügyvezető igazgatója június 1-től Kelemen Béla lesz, áll a közleményben.

A petrolkémia új igazgatói és egyben a TVK Nyrt. új vezérigazgatói tisztét június 1-jétől Pethő Zsolt tölti be, míg a korábbi stratégia és üzletfejlesztés szervezet igazgatója, Galácz Ábel a downstream divízión belül a kereskedelem szervezet új igazgatója lesz.

A Mol stratégia és üzletfejlesztés szervezete június 1-től kettéválik: a vállalati üzletfejlesztés szervezet vezetője Bacsa György lesz, a stratégia elemzés és tervezést magába foglaló stratégia szervezetet pedig Péntek András fogja irányítani.

A szervezeti változást követően az igazgatóság valamint a felügyelőbizottság tagjain kívül június 1-től Hernádi Zsolt, egyben az igazgatóság elnöke, Molnár József, egyben igazgatósági tag, Világi Oszkár, egyben igazgatósági tag, Áldott Zoltán, Fasimon Sándor, Horváth Ferenc, Simola József minősül vezető állású személynek.