Céget vesz a Synergon cseh leánya

2011.06.21. 10:50

A Synergon Informatikai Nyrt. csehországi leányvállalata, a 99 százalékban tulajdonolt Infinity a.s. kötelező vételi ajánlatot tett a szintén cseh Ceske Budejovice székhelyű IT Systems a.s. társaságra, közölte a Synergon kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az informatikai megoldásokat szállító és szervizelő, felvásárolt társaság szoftver alkalmazások implementálásával foglalkozik, szolgáltatási területei az Oracle adatbázis és fejlesztés, valamint Microsoft Dynamics AX kapacitások. Az IT Systems legnagyobb vevője az O2 Telefonica mobiltávközlési szolgáltató. A 60 főt foglalkoztató társaság 2010-ben 60 millió cseh korona árbevételt ért el. A társaságnak Prágában és Brnóban is vannak irodái.

Az Infinity 2010-ben 2,8 milliárd forint árbevételt és 195 millió forint EBITDA (adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti) eredményt ért el. Az üzemi eredménye 2011 első három hónapjában 44 millió forint volt, ami a 2010. évi érték több mint kétszerese. Az akvizícióval a társaság az eredményének jelentős növelésére számít az új kapacitások és piacok révén.

A Synergon részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak, kedden délelőtt 303 forintot értek, 1 forinttal többet az előző napi záróáruknál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb tőzsdei árfolyamuk 723 forint, a legalacsonyabb 292 forint volt.