Nőtt a FedEx nyeresége

2011.06.22. 14:55

Harmadával nőtt az amerikai szállítóipari vállalat Federal Express(FedEx) nyeresége a második negyedévben, elsősorban a megnövekedett keresletnek köszönhetően - közölte a vállalat szerdán.

A társaság nyeresége 558 millió dollárra, azaz részvényenként 1,75 dollárra nőtt az egy évvel korábbi 419 millió dollárról, vagyis részvényenként 1,33 dollárról. A FedEx márciusban 1,66-1,83 dollár közötti nyereséget jósolt a második negyedévre.

Frederick W. Smith, a vállalat vezérigazgatója szerint a május 31-ével lezárult, pénzügyi évben a javuló gazdasági környezet, az erősödő kereslet és az üzleti tevékenység bővítésére irányuló lépések járultak hozzá a forgalom és a profitmarzsok növekedéséhez. A társaság azonban aggodalmának adott hangot a magas olajárak, a közúti szállítási tevékenységének átalakítása, valamint a márciusi japán természeti csapások okozta bizonytalanság miatt.

Elemzők szerint a FedEx vállalati eredményei általában jól tükrözik a világgazdaság alakulását, mivel számos iparágnak folytat szállítási tevékenységet.