Az Erste megvette a Magyar Factor Zrt.-t

2011.09.16. 12:38

A júliusi, első 50 százalékos tulajdonszerzés után az Erste Bank Hungary Zrt. megvásárolta a Magyar Factor Zrt. részvényeinek fennmaradó 50 százalékát is, így a faktor társaság 100 százalékos tulajdonosa lett - közölte a bank az MTI-vel pénteken.

A banki közlemény szerint a Magyar Factor Zrt. megvásárlásával az Erste Magyarország 2. legnagyobb faktoring szolgáltatója lett, közel 22 százalékos piaci részesedéssel.

Major János, az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese - a közlemény szerint - hangsúlyozta: a hazai faktoring piacban rejlő növekedési lehetőség és a gazdasági válság időszakában is kezelhető mértékű kockázati szint a faktoringot, mint finanszírozási formát a banki hitelezésben kedvelt módszerré, eszközzé tette.

A Magyar Factor együttműködik a bank saját faktoringra specializálódott leányvállalatával, a 2005-ben alapított, jelenleg 10,3 százalékos piaci részesedéssel bíró Erste Faktor Zrt.-vel. Az Erste Faktor 2010-ben közel 91 milliárd forintos forgalommal a negyedik legnagyobb cégnek számított a piacon. A Magyar Factor tavaly 100,5 milliárd forintos forgalommal a 3. legnagyobb szereplő volt, 11,4 százalékos részesedéssel.

Az Erste Bank Hungary Zrt. nyár közepén vette meg a BRE Banktól a Magyar Factor Zrt.-ben lévő 50 százalékos részesedését.