Átadták a Bosch miskolci gyárát

2011.09.22. 14:07 Módosítva: 2011.09.22. 14:49

A magyarországi Bosch csoport csütörtökön nyitotta meg az utóbbi évek legnagyobb szabású  beruházását, az új autóipari gyártócsarnokát Miskolcon. Az 5,5 milliárd forintos beruházást Orbán Viktor miniszterelnök, Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára valamint a vállat vezető adták át.

Orbán Viktor miniszterelnökés Wolf-Henning Scheider, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja
Orbán Viktor miniszterelnökés Wolf-Henning Scheider, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja
Fotó: Vajda János

A miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott: ez a gyár megtestesíti azt a bizalmat, amelyet a német befektetők Magyarország iránt táplálnak. Hozzátette, jó helyszínt választottak a beruházáshoz. A beruházással Miskolcon végre egyre több embernek van értelmes, stabil és tisztességesen megfizetett munkája.

Az új, több mint 23 ezer négyzetméteres miskolci gyáregységgel a Bosch autóipari kapacitása bővül. A vállalat jelenleg 1 900 embert foglalkoztat a borsodi megyeszékhely gyárában. A beruházással a dolgozók létszáma előreláthatólag 3 000 főre emelkedhet a következő három évben. Az új gyárépület egy év alatt épült meg, a beruházáshoz az Észak-Magyarországi Operatív Program 981 millió forinttal járult hozzá.