750 milliós veszteség a CIG Pannóniánál

2011.11.16. 08:26

Szerda reggel hét órakor közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését a CIG Pannónia. A biztosító mérleg szerinti eredménye ez alapján az első három negyedévben -2,326 milliárd forint lett, ami azt jelenti, hogy a harmadik negyedév 748 millió forintos veszteséget hozott számára az egy évvel korábbi (IPO-költségekkel is terhelt) több mint egymilliárdos veszteség után - írja a Portfolio.hu.

Lassuló ütemben ugyan, de tovább nőttek a biztosító díjbevételei: a MABISZ adataival nem teljesen összevethető IFRS szerinti adatok szerint a biztosító az első kilenc hónapban 34 százalékos díjbevétel-növekedést elérve 19,0 milliárd forint biztosítási díjbevételt ért el, ami a harmadik negyedévre vonatkozóan közel 6,7 milliárd forint díjbevételt jelent. Ez közel 50 százalékkal magasabb a hagyományosan gyenge második negyedévi adatnál, az egy évvel korábbit azonban csak 10 százalékkal múlja felül.

A gyorsjelentés szerint a CIG Pannónia tőkehelyzete továbbra is stabil, saját tőkéje szeptember végén 5,9 milliárd forint volt.