Felfüggesztették a WorldSpreads kereskedését

2012.03.19. 09:59 Módosítva: 2012.03.19. 10:25

Lehetséges pénzügyi szabálytalanságok miatt pénteken felfüggesztették a WorldSpreads Group Plc részvényeinek kereskedését a London Stock Exchange AIM szekciójában. A WorldSpreads közleménye alapján egy audit során felmerült gyanús esetek miatt kérte társaság a papírjaik adásvételének felfüggesztését – írja a Portfolio.hu. A vizsgálat kimenetele bizonytalan, a cég jelenleg nem képes saját pénzügyi helyzetének felmérésére, és a piac megfelelő informálására. A WorldSpreads várakozásai szerint a részvények kereskedésének felfüggesztése érvényben marad mindaddig, míg a csoport képes lesz meghatározni saját pénzügyi helyzetét.

Március 18-án az esti órákban a Londoni Felsőbb Bíróság biztosokat küldött a céghez a pénzügyi helyzet pontos felmérése és az ügyfélpénzek fokozott védelme érdekében. A biztosok döntése értelmében a Worldspreads minden ügyfélpozíciót lezár a 2012 március 16-i állapot szerint, új pozíció pedig nem nyitható. Az ügyfelek jelenleg nem eszközölhetnek befizetést, illetve visszautalást a Worldspreads Group Plc-nél vezetett számlájuk tekintetében.

A Worldspreads magyarországi magyarországi függő ügynöke a laptársunkat, a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. 100 százalékos leánycége a Trade&Win Kft., amely figyelemmel kíséri a történteket és folyamatosan tájékoztatja a magyarországi felhasználókat a fejleményekről és a teendőkről. Emellett közölte: bármely ügyfelet az eddig történtek miatt kár érte, azt közvetlenül a WorldSpreads Groupnak kell bejelentenie.