Megalakul az állami mobilszolgáltató

2012.03.20. 07:30

Az előírásoknak megfelelően kedden alakul meg a negyedik mobiltelefon-társaság, a frekvenciapályázatot lezáró határozat szerint ugyanis a konzorciumi tagoknak (a Magyar Posta Zrt.-nek, az MFB Invest Zrt.-nek és az MVM Zrt.-nek) a jogerőre emelkedéstől számított tíz napon belül kell megalapítaniuk az új céget, írta kedden a Napi Gazdaság.

A jogerőre emelkedéstől számított 15 napon belül a pályázatok valamennyi nyertesének be kell fizetnie a frekvenciadíjat, ami a Vodafone-nál 15,6, a Telenornál 7,3, a T-Mobile-nál pedig 10,9 milliárd forintot jelent. A lap szerint az új szolgáltató 10 milliárd forintjával együtt csaknem 44 milliárd forint öt napon belül érkezik meg a büdzsébe.

Az új társaságról részletek egyelőre nem ismertek, ezek a Magyar Posta korábbi közlése alapján a megalakulás után válnak nyilvánossá.  Szakemberek szerint az MVM hálózatának apportálásával az új társaság még nem tudja megkezdeni a szolgáltatást, ahhoz ugyanis elengedhetetlenek a bázisállomások. Piaci vélemények szerint az sem kizárt, hogy egy beszállítóval sikerül olyan megállapodást kötni, hogy az induláshoz szükséges beruházási összeget csak később kelljen kifizetnie az új társaságnak.