Jól megy a Nolatónak

2012.04.24. 08:24

Jelentősen, a tervezetten felül növelte árbevételét a Nolato Magyarország Kft az elmúlt üzleti évben - mondta Meleg Norbert gazdasági igazgató. Elmondta: a higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó vállalat árbevétele a 2010-es 33 millió euró után tavaly 42 millió euróra emelkedett, alaposan túlszárnyalva a 34 milliós éves tervet. Hozzátette: a termelés bővülését felszívta a piac. Gyakorlatilag minden nagyobb megrendelőjük több terméket igényelt, mint az előző esztendőben.

Szólt arról is: ez volt a társaság első olyan éve, amikor társasági adót fizettek Magyarországon: üzemi eredményük 4,3 millió euró volt. Meleg Norbert hozzátette: az idei évre ennél szerényebb bővülést várnak, hiszen gyakorlatilag változatlan termékpalettával vannak a piacon, és még alig érezteti hatását 7 millió eurós fejlesztésük. A negyedrészben európai uniós pályázati forrásból finanszírozott fejlesztés során a társaság bővíti profilját, és dialízis kezelésekhez szükséges, egyszer használatos eszközök gyártásába kezd.

A Nolato Magyarország Kft. fél évvel ezelőtti tájékoztatása szerint a magyar piacon kívül gyártmányait Nyugat-Európában, a skandináv országokban és Észak-Amerikában értékesítő cég árbevételének 40 százaléka a hazai eladásokból, 60 százaléka exportból származik. A svéd anyacéget 1984 óta a stockholmi tőzsdén jegyzik. A Nyugat-Európában, Észak-Amerikában és Kínában gyártóüzemeket működtető vállalatcsoport több mint 7.500 embert foglalkoztat. Meleg Norbert tájékoztatása szerint a mosonmagyaróvári üzemben a múlt év utolsó napján 425 saját és 44 bérelt alkalmazott dolgozott.