Új gyártócsarnok Zalalövőn

2012.04.27. 08:15

Új telephelyet alakított ki a tömörfa svédpadlókat gyártó és exportáló magyar tulajdonú Edelholz Kft. Zalalövőn, az ipari parkban; a több mint 200 millió forintos beruházás a Széchenyi-terv közel 100 millió forintos támogatásával valósult meg - írta pénteki számában a Zalai Hírlap. Az Edelholz Kft. Körmendről helyezte át a tevékenységét a zalai településre.

Az ipari parkban kétezer négyzetméteres csarnokot létesítettek, ahol korszerű gyártástechnológiával állítják elő a termékeket. Az épületben irodák, tárgyalók és szociális helyiségek kaptak helyet, és kialakítottak egy bemutatótermet is. Kiépítették a csatlakozást az Egervári útra, és 40 férőhelyes parkolót hoztak létre.

Seres Szabolcs és Vavra Péter, a cég tulajdonosai a lapnak elmondták: a vállalkozás célja, hogy a magyar favagyon ne rönk formájában, hanem hazai tulajdonú feldolgozó üzemen át, késztermékként hagyja el az országot. A havonta 17 ezer négyzetméter tömörfa padlót előállító cég 39 munkahelyet teremtett Zalalövőn, részben a körmendi üzemből hozták át a dolgozókat, de újakat is felvettek.