Árfolyamgát: Az OTP-nél is befogadnak minden érintettet

2012.06.12. 16:36

Június 13-tól a nem közszférában dolgozó, szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek is igényelhetik az árfolyamgát konstrukciót az OTP Banknál - közölte a hitelintézet kedden. Az időpont-módosítást követően a bank minden jogosult ügyfele igénybe veheti a gyűjtőszámlahitelt.

A Magyar Bankszövetség azonban április végén arra kérte a bankokat, hogy gyorsítsák fel az árfolyamgátra vonatkozó kérelmek befogadását, a lakáscélú jelzáloghitellel rendelkezők számára az eredetileg tervezett június 1. helyett május 2-án, a szabad felhasználású jelzáloghitelesek számára pedig az eredetileg tervezett szeptember 1. helyett augusztus 1-jén nyissák meg az árfolyamgátas megoldáshoz való csatlakozás lehetőségét. Ezt az tette lehetővé, hogy a közszférában dolgozók érdeklődése áprilisban jóval kisebb volt a vártnál.

Az elmúlt hetekben ugyanakkor ugrásszerűen nőtt az árfolyamgát iránt érdeklődők száma annak köszönhetően, hogy a nem közszférában dolgozó devizahitelesek is benyújthatják igényeiket - számoltak be a kereskedelmi bankok.