Keresik az év exportőrét

2012.09.18. 14:51

Még egy hétig lehet pályázni az Év exportőre díjra – közölte a díjat meghirdető Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA). A pályázat kiírására olyan hazai mikro-, kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.

A közlemény szerint a pályázattal az a HITA célja, hogy az Év exportőre díj segítségével hangsúlyozza az export fontosságát a magyar gazdaság szerepében, erősítse annak mértékét a KKV szektoron belül, valamint megismerje és elismerje a legsikeresebb kkv-exportőröket. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal szándéka, hogy a hazai kis- és középvállalkozások körében ezzel is növelje a tudatos és innovatív exportőrök számát. „A HITA exportfejlesztési küldetése, hogy a díjazottak külgazdasági modelljeit példaként állítsa mások elé, és ily módon az Év exportőre díj a siker védjegyeként szolgáljon” – olvasható a közleményben.

A kiírás három pályázati kategóriában díjazza a legsikeresebb kis- és középvállalkozásokat: Tudatos exportőr, Regionális stratéga, Legnagyobb legkisebb exportőr. A pályázatokat október végéig bírálják el.