Gázzal is kereskedni fog az MVM Partner

2016.03.21. 16:03

Belépett a földgáz kiskereskedelmi piacára a vállalkozások számára eddig csak villamosenergiát értékesítő MVM Partner Zrt. Az MVM Csoporthoz tartozó társaság a mai naptól az októberben kezdődő gázévre szerződik ügyfeleivel, elsődlegesen pedig a közép- és nagyvállalatokat célozza a cég, derül ki az MVM közleményéből.

Az energiakereskedő társaság március közepétől keresi meg ajánlatával meglévő és leendő partnereit, a földgázpiaci szolgáltatását pedig a következő, 2016. október 1-jén induló gázévtől vehetik igénybe a nem lakossági ügyfelek.

 „A jelenlegi piaci trendekből azt látjuk, hogy egy energiakereskedő cég úgy állhat igazán stabilan a lábán, ha nem csak a villamosenergia-, hanem a földgázpiacon is jelen van” – mondta a nyitás kapcsán Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója.

Az MVM Csoporthoz tartozó társaság földgázpiaci ajánlatával elsősorban a közép- és nagyvállalatokat célozza meg. Bally Attila hangsúlyozta, az MVM Partner célja, hogy a földgázpiacon ugyanúgy megkerülhetetlen szereplővé váljon, mint amilyen jelenleg a villamos energia kiskereskedelmi piacán.

Bally Attila bejelentése mindenképpen meglepő annak tükrében, hogy az MVM Partner valójában évek óta kereskedik földgázzal, sőt az ő nevükhöz kötődik az elhíresült MET-ügylet is.