Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csökkent a Mol erdménye tavaly

2017.02.28. 08:59

Közel 12 százalékkal, 605,4 milliárd forintra csökkent a Mol-csoport tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 2016-ban - ezt közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján. 2015-ben  687 milliárd forint volt a cég tisztított eredménye.

A Mol vezetése viszont nem elégedetlen, az elért, dollárban kifejezve 2,15 milliárdos profit nagyjából megfelel annak a 2,2 milliárd dolláros célnak, amit a menedzsment el akart érni az év végére. Hernádi Zsolt, az olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója szerint "2016 a jelentős eredmények és fontos mérföldkövek éve volt", a cég teljesítette célkitűzéseit, elindította új, hosszú távú stratégiáját és erős cash-flowt generált. 

A tavalyi év utolsó három hónapjában a magyar olajcég EBITDA-eredménye 139,6 milliárd forint volt, ami 7 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 150,3 milliárdhoz képest, és nagyjából ennyivel marad el attól is, amit az elemzők az év végére vártak. A kutatás-termelés üzletág EBITDA-eredménye az utolsó negyedévben 27 százalékkal nőtt az előző évhez képest, a finomítás-kereskedelem és a gáz üzletágak profitja viszont 20 és 23 százalékkal esett vissza. Kedd délelőtt 10 óráig a Mol részvényei csaknem 3 százalékot estek a hétfői záróárfolyamhoz képest.