Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Először került nő egy szaúdi olajcég igazgatóságába

2018.04.29. 13:04

Lynn Laverty Elsenhans személyében először került nő az Aramco szaúd-arábiai állami olajvállalat igazgatótanácsába - írja a vállalat vasárnapi közleménye alapján az MTI. Az iszlám konzervatív ágát követő királyságban, és általában véve az olajiparban nők ritkán töltenek be vezető tisztséget.

A világ legjelentősebb olajvállalatának számító Aramco öt új vezetőségi tagot nevezett ki, köztük Mohammed al-Dzsadaan szaúd-arábiai pénzügyminisztert és Mohammed at-Tuvajdzsri gazdasági és tervezési minisztert. A olajvállalat igazgatótanácsának 11 tagja van, elnöki tisztségét Háled al-Faleh szaúd-arábiai energiaügyi miniszter tölti be. Az igazgatótanács tagjait a rijádi kormány nevezi ki.

Lynn Laverty Elsenhans 2008 és 2012 között a Sunoco amerikai olajfinomító elnök-vezérigazgatója volt. Az üzletasszony előtte több mint 28 évig dolgozott a Royal Dutch Shell holland-angol multinacionális olajvállalatnak. A Forbes amerikai üzleti magazin 2008-ban a világ egyik legbefolyásosabb asszonyának nevezte Elsenhanst.

A szaúd-arábiai hatóságok azt tervezik, hogy legkésőbb 2019 elejéig részvénypiacra bocsátják az Aramco 5 százalékát. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor kerül sor a műveletre.