Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ha nem érthető az áramszámla, simán beperelheti a szolgáltatót

2018.05.02. 18:55

Az áramszámlának, a fizetési emlékeztetőnek, felszólításnak a fogyasztó számára érthetőnek, követhetőnek kell lennie, ellenkező esetben akár kötbér is járhat az ügyfélnek - állítja a Budapesti Békéltető Testület (BBT) az MTI alapján. 

A BBT a Kúra döntésére alapozza mindezt aminkor egy fogyasztónak az áramszolgáltató tévedésből 44 036 forintot utalt át túlfizetés címén, majd a téves kifizetést visszakérte, ám

az eredeti összegnél végül többet követelt

a részletfizetések során. Szegény ember hiába rendezte részletekben, de teljesen a tartozását, ami nem is az ő hibájából keletkezett, még utána is figyelmeztették, hogy további hátraléka van, és azzal fenyegették, hogy kikapcsolják az áramot.

Az ember a BBT-hez ment  ők pedig a  nem megfelelő számlázás miatt a szolgáltatatóra ötezer forint kötbért szabtak ki, és kötelezte a tényleges fogyasztásról szóló elszámoló számla készítésére. 

Az ügyben pedig a Kúria megerősítette, hogy az áramszolgáltatók számláinak a fogyasztók számára követhetőnek és érhetőnek kell lennie. Ha pedig a szolgáltató ilyesmire nem hajlandó, akkor a fogyasztónak kötbér is járhat.