Szilvia
5 °C
16 °C

Javult a Sonera és a Telia eredménye

MTI
2002.10.25. 12:45
Az egyesülni készülő finn Sonera és a svéd Telia távközlési cég pénteken negyedéves eredményeik javulásáról számoltak be. A Telia a szakértők által várt nyereségszint felső határát súrolta, míg finn partnere feljavította profitvárakozását.

A két államilag ellenőrzött távközlési csoport megállapodott arról, hogy egyesülnek és ezzel létrejön az első olyan szövetség, amelyet egykor monopolhelyzetet élvező állami távközlési cégek alkotnak.

A Telia november 8-án terjeszti a Sonera részvényesei elé egyesülési ajánlatát, amelynek keretében minden Sonera részvényért 1,5144 Telia részvényt adnak.

A Telia a harmadik negyedév alapján 10,12 milliárd svéd korona nettó veszteséget jelentett. A szakértők által fontosabbnak tartott pénzforgalmi többlete (EBITDA) 4,281 milliárd korona volt, ami 25 százalékos növekedés tavalyhoz képest és 9 százalékkal meghaladja az elemzők által becsült 3,925 milliárd koronát.

A finn Sonera 47 millió euró profitot ért el a harmadik negyedévben 551 millió euró eladás mellett. A Sonera pénzforgalmi többlete (EBITDA) 9 százalékkal 199 millió euróra nőtt, alig elmaradva a szakértők által becsült 203 millió eurótól. A cég arra számít, hogy idei éves EBITDA-ja több mint harmadával emelkedik tavalyhoz képest.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?