Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Öt hónapra bezár Ferihegy 2A terminálja

MTI
2003.01.03. 14:13
Korszerűsítési munkálatok miatt hétfőtől öt hónapra lezárják a Ferihegyi repülőtér 2A terminálját - tájékoztatta a Budapest Airport Rt. pénteki közleményében az MTI-t. A repteret üzemeltető társaság közlése szerint a lezárt terminál helyett az utasokat május 31-ig a szomszédos 2B terminál szolgálja ki.

Az átalakítás idejére a légitársaságok menetrendi változtatásokat nem vezetnek be, s a repülőtér környéki parkolási lehetőségek sem romlanak - áll a közleményben. Az 1,3 milliárd forintos átalakítás során a terminál eddigi húsz beszálló pultja négy újabbal bővül.

Az új biztonsági rendszer üzembeállítása révén minden repülőgépre kerülő csomagot négylépcsős, röntgen- és hőfénykép-technológiás szűréssel ellenőriznek majd.

A korszerűsítés részeként felújítják a mellékhelységeket és légkondicionáló egységeket is beszerelnek, amelynek eredményeként az 1985 óta üzemelő terminál minden szempontból megfelel majd a legmagasabb szintű nemzetközi biztonsági előírásoknak, kényelmi normáknak - olvasható a közleményben.

A Budapest Airport Rt. tájékoztatása szerint cégük a felújítási munkálatokra az utasforgalom szempontjából a legcsendesebb öthónapos időszakot jelölte ki úgy, hogy a forgalmasabb nyári szezon kezdetére az utasok újra igénybe vehetik a terminált.