Az MNB ma többször is beavatkozott a forint erősödése ellen

MTI
2003.01.15. 12:03
A Magyar Nemzeti Bank szerdán a bankközi devizapiacon több alkalommal is interveniált, mivel a forint kilépett volna a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sávból - tájékoztatta Misura Gábor, az MNB szóvivője az MTI-t.

A szóvivő elmondta, hogy a sávszélesítés óta első ízben került sor jegybanki beavatkozásra a forinterősödés megállítása érdekében. Az MNB a sávszélen avatkozott be, több alkalommal vásárolt eurót forintért. Misura Gábor a vásárlás összegéről nem közölt adatot.

Elmondta: a Magyar Nemzeti Bank reggel 9 órától délután 15 óráig folyamatosan rendelkezésre áll saját ügyfeleinek, vagyis a bankközi devizapiacon kereskedésre feljogosított kereskedelmi bankoknak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla