Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

László Csaba: siker a forró tőke ellenében

Napi Online
2003.01.18. 08:53
A magyar pénzügyi rendszer sikeresen hárította el a forró tőke rohamait, a jelenlegi árfolyam- és kamatszint összhangban van a középtávú gazdaságpolitikai programmal - vélekedett László Csaba pénzügyminiszter.

László Csaba pénzügyminiszter szerint a jelenlegi árfolyam- és kamatszint összhangban van a kormány és a jegybank által nyáron elfogadott középtávú gazdaságpolitikai programmal. Ennek megfelelően teljesülhet az idei inflációs célkitűzés is, amely az év végén 4,5 százalék alatti pénzromlási ütemet célzott meg.

A magyar pénzügyi rendszer sikeresen hárította el a forró tőke rohamait - fogalmazott a PM vezetője. A pénzügyminiszter értetlenségének adott hangot amiatt, hogy piac képtelen volt megérteni, hogy a jegybank nem fogja eltolni az árfolyamsávot, hiszen a kormány és az MNB csak együttesen határozhat az árfolyamrezsimről.

László Csaba nem kívánta kommentálni a jegybank elmúlt hónapokban folytatott monetáris politikáját. Az elmúlt két napban a Pénzügyminisztérium és a jegybank folyamatosan egyeztetett a követendő lépésekről.