Kacsa az OTP-UBS-sztori

Napi Online
2003.01.21. 14:34
Az OTP hivatalosan is cáfolta azt a mai sajtóértesülést, amely szerint a svájci UBS minél nagyobb OTP-részesedéshez akar jutni, s a felvásárlási törekvéseket jelzi.

Banki körökből származó információk szerint a svájci UBS minél nagyobb OTP-részesedéshez akar jutni, s a felvásárlási törekvéseket jelzi, hogy a BÉT-en a múlt hét végén több mint ötmilliárd forint értékben forogtak OTP-részvények - írja a Magyar Hírlap. A lap által idézett szakértők szerint az 1440 milliárd euró értékű vagyont kezelő svájci bank közeledésére utal az is, hogy nemrég együttműködésre lépett az OTP-vel.

A UBS szóvivője nem kommentálta a napilap értesüléseit, a NAPI Online kérdésére azonban az OTP Bank illetékese teljességgel légből kapottnak minősítette a pletykát. A félreértésre az adhatott okot, hogy a UBS befektetési bankja, a UBS Warburg az 1995-ös bevezetés óta igen aktív szereplője az OTP-piacoknak.

Külföldi sajtóértesülések szerint egyébként a UBS alapvetően a svájci bankrendszer konszolidálásában érdekelt, s főként a Credit Suisse iránt érdeklődik. Semmilyen jel nem mutat ugyanakkor arra, hogy a nyugati nagybankok közül az utóbbi 15 évben a közép- és kelet-európai régió iránt a legkevesebb érdeklődést tanúsító UBS épp most aktivizálná magát.