Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Az OTP a bolgár DSK Bank 100 százalékra is adott ajánlatot

MTI
2003.01.29. 14:45
Az OTP Bank a pályázati kiírásnak megfelelően a bolgár DSK Bank 100 százalékának és 80 százalékának megvásárlására tette meg előzetes, nem kötelező érvényű ajánlatát.

Az OTP arra a hírre reagált szerdán az MTI-nek, amely szerint a bolgár bankkonszolidációs vállalat kedden bejelentette: most arra kéri az érdeklődőket, hogy a végső ajánlatot a DSK 100 százalékára tegyék meg.

Az OTP külföldi akvizíciós stratégiájában az elsődleges célországok egyikeként jelölte meg Bulgáriát, és már korábban kinyilvánította és következetesen fenntartotta érdeklődését a bolgár DSK Bank privatizációjában való részvételre.

A bolgár bankkonszolidációs vállalat kedden azt is bejelentette, hogy közvetlen tárgyalásokat folytat majd azzal a három ajánlattevővel, amelyek jelentkeztek a balkáni ország második legnagyobb pénzintézete, a DSK Bank többségi részének megszerzésére. Bulgária április végére szeretné lezárni az eladást.

A konszolidációs cég három, nem kötelező érvényű ajánlatot kapott a magyar OTP Banktól, az osztrák Erste Banktól és a görög Piraeus Banktól.

A bolgár bank átvilágítása február 10-én kezdődik, tavalyi nyereségének végső auditálása márciusra fejeződik be. A végső ajánlatokat az auditálás lezárása után lehet benyújtani, hogy az ajánlattevőknek lehetőségük legyen megismerkedni az adatokkal.