A Philips Magyarországra hozná tv-gyártásának egy részét

MTI
2003.01.31. 12:43
A Royal Philips Electronics a hagyományos CRT (képcsöves) televíziók termelésének egy részét Franciaországból a székesfehérvári gyárába tervezi áthelyezni.

A társaság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében bejelentette, hogy tervei szerint átstrukturálja európai tv- gyártási tevékenységét. A Philips egy európai regionális központ létrehozását tervezi a már létező dreux-i gyárában a lapos képernyős tv-készülékek összeszerelésére.

A vállalat ezzel párhuzamosan a hagyományos képcsöves televíziók termelésének egy részét a székesfehérvári gyárába tervezi áthelyezni. A dreux-i gyár évi 2 millió darab képcsöves televíziókészüléket állít elő.

Blazsevácz Péter, a Philips Magyarország Kft. kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: egyelőre nem tud részleteket közölni arról, hogy az anyavállalat döntése milyen mértékben érinti a székesfehérvári gyár termelését és munkavállalói létszámát, ezekről a kérdésekről ugyanis még folyik az egyeztetés.

Hozzátette, hogy a mostani döntés nincs közvetlen összefüggésben a Philips szombathelyi monitorgyártásának megszüntetésével, amelyet két héttel korábban jelentett be a cég.

Szombathelyen képcsöves (CRT) számítógépmonitorokat állított elő a Philips, ezek gyártását három hónapon belül Kínába helyezi át.