Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Interveniálna a BoJ, gyengül a jen

Napi Online
2003.02.03. 13:20
Gyengül a jen a dollárral és az euróval szemben annak köszönhetően, hogy a japán kormány képviselője masszív devizapiaci intervenciót helyezett kilátásba az exportőrök védelmében - közölte a Bloomberg.

Londonban 120,68 jent kellett adni a dollárért ma reggel szemben a pénteki 119,93 jennel, az euró kurzusa pedig 128,72 jenről 129,29 jenre emelkedett. A japán deviza gyengülését az váltotta ki, hogy a tokiói pénzügyminisztérium képviselője elmondta: januárban csaknem 6 milliár dollárnyi jentől vált meg a szigetország, és a jövőben ennél jóval nagyobb intervenciókra is lehet számítani.

A jen gyengülését lassította, hogy Junichiro Koizumi kormányfő cáfolta azt az értesülést, miszerint Nobuyuki Nakahara lehet a Bank of Japan (BOJ) új kormányzója március 19-től. Nakaharáról azt tartják, hogy a pénzkibocsátás fokozásával kívánja a japán gazdaság problémáit megoldani. Szakértők szerint a monetáris politikán lazítani kívánó Nakahara kinevezése rég látott mélységbe küldené a jen árfolyamát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek