Medgyessy: alakul a konszenzus a kormány és a jegybank között

MTI
2003.02.19. 11:14
Konszenzus van kialakulóban a kormány és a jegybank között a monetáris politikát illetően - mondta Medgyessy Péter miniszterelnök szerdán Budapesten.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó elnevezésű konferenciáján a miniszterelnök kitért arra, hogy a monetáris politikában szép célokat tűztek ki, de ezek nem voltak összhangban a realitásokkal.

A nemzeti valuta két-három százalékos éves felértékelődése normálisnak mondható, azonban 10 százalékos erősödés már a versenyképesség rovására megy - mondta Medgyessy Péter.

A kormányfő hozzátette: a gazdaság részéről érkező túlzott reakciók nem segítik a kormány és a jegybank közötti összhang kialakítását, amire nagy szükség van a versenyképesség és a munkahelyek megtartása érdekében.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás