Erik, Alexandra
EUR 385,66 Ft
USD 366,61 Ft
9 °C
23 °C

Veszteséges a román telefonmonopólium

MTI
2003.02.28. 13:57
Az elmúlt év volt az utolsó, amikor a RomTelecom még monopolhelyzetet élvezett a vezetékes telefonok romániai piacán. Az utolsó "védett évben" a társaság veszteségei 38,9 százalékkal haladták meg a 2001-es veszteségeket. Az OTE jelentése szerint a társaság által üzemeltetett telefonvonalak száma 4,2 millió volt tavaly az év végén, ami 3,4 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi helyzethez képest.

A mobiltelefonok tavaly előzték meg a vezetékes telefont Romániában: az országban működő mobiltelefon társaságok 2002 végére már közel 4,6 millió előfizetőt mondhattak magukénak. A RomTelecom bevételei tavaly közel 945 millió eurót értek el, 0,7 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A RomTelecom mérlegét elsősorban a társaság mobilszolgáltató leányvállalata, a Cosmorom rontotta tavalyi 131,2 millió eurós nettó veszteségével. A Cosmoromnak tavaly az év végén már csak 45 ezer előfizetője volt, 35,2 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ezt a csökkenést nem ellensúlyozta a Cosmorom kártyát használók számának 45 százalékos növekedése, összességében kevesebb, mint 100 ezer Cosmorom ügyfél maradt Romániában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét