Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Látványos gazdasági fejlődés előtt áll Oroszország

MTI
2003.09.12. 09:15
Oroszország öt éven belül a világ harminc gazdaságilag legfejlettebb országa között lesz - mondta Vaszil Hudak, az oroszországi Kelet-Nyugat Intézet igazgatótanácsának elnökhelyettese. A szakértő azt mondta, az orosz gazdaság versenyképessége kétségtelenül javul, olyannyira, hogy a jövőben a nemzetközi kapcsolatok magva, megítélése szerint, az Egyesült Államok, Európa és Oroszország alkotta háromszög viszonyrendszere lesz majd. Hudak szerint már ma is döntően ebben a háromszögben dőlnek el a terrorizmus elleni küzdelem, valamint az atomfegyverek elterjedésének megakadályozásával és a gazdasági elmaradottság felszámolásával kapcsolatos kérdések. Ugyancsak Oroszország látványos jövőbeni gazdasági fejlődéséről beszélt csütörtökön Alekszandr Pocsinok munkaügyi miniszter, aki szerint az elkövetkező 4-5 év alatt megkétszereződnek a bérek és a nyugdíjak. Ezzel együtt felére csökken majd a szegények száma.

A munkaadók nemzetközi szervezetének európai tagjai csütörtökön Moszkvában üléseztek. Az orosz munkaügyi miniszter ezen az ülésen jelentette ki: a szociális reformok, a gazdasági növekedési ütem és a munka termelékenységének javulása alapján lehet az általa említett optimista előrejelzést tenni. Adatai szerint az országban hosszú idő óta most a legkisebb a munkanélküliség: körülbelül hat millió embernek, a lakosság két százalékának nincs állása. Pocsinok azt is elmondta, hogy meggyőződése szerint Oroszországban a hazai össztermék 2010-re megduplázódik.