Sára, Márió
2 °C
6 °C

Új irodaház a Vörösmarty téren

MTI
2004.01.22. 19:18
A tervek szerint 2005 végén átadják a mintegy 50 millió eurós beruházással épülő új létesítményt a budapesti Vörösmarty téren, az ORI székház helyén - jelentette be Elekes András, az ING Ingatlanfejlesztő Kft. vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

A beruházás forrása mintegy 25 százalékban a cég saját tőkéje, 75 százalékban pedig a nemzetközi pénzpiacokon felvett kedvező kondíciójú hitel - mondta Elekes András.

A beruházáshoz kapcsolódik a régi Vigadó épület felújítása, amelynek összköltsége meghaladhatja a másfél milliárd forintot. Ebből több mint 500 millió forintot az ING Ingatlanfejlesztő Kft. nyújt a műemléki épület rekonstrukciójára, mintegy 500 millió forintot szintén az ING ingatlanfejlesztő vállal át az új épület építési költségeinek részeként. További 5-600 millió forintot még elő kell teremteni a Vigadó épület újjáépítésére, amely a tervek szerint 2006-ban nyílik meg.

Az ING ingatlanfejlesztő cég az elmúlt 10 évben eddig összesen több mint 120 millió euró értékben ruházott be Magyarországon. Egyebek mellett az Andrássy úton és a Dózsa György úton épített nagy értékű ingatlanokat, illetve Nagykovácsiban egy lakóparkot.

Az ORI-székház helyén épülő ingatlan irodáknak és lakásoknak ad majd helyet. A több mint 5700 négyzetméternyi irodaépületet és annak 250 parkolóhellyel rendelkező szintjét bérbe adják. A 6000 négyzetméternyi kereskedelmi célú terület bérbeadásáról nagy nemzetközi divatcégekkel tárgyalnak, míg a csaknem 3000 négyzetméternyi területen épülő kétszintes lakásokat eladják.

Az ORI-székház bontásának szakhatósági engedélyét várhatóan még ebben a hónapban megkapják, a bontás február második felében kezdődik, s mintegy négy hónapig tart majd.