Nem lesz új Draskovics-csomag

MTI
2004.03.31. 18:28
Fellendülőben van a magyar gazdaság - jelentette ki a pénzügyminiszter a kormányülést követő szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Ezt a reálgazdasági és a pénzügyi mutatók is alátámasztják - közölte Draskovics Tibor. "Ma arról tájékoztathattam a kormányt, hogy a magyar gazdaságban gyorsul a növekedés és javul az egyensúly" - mondta a pénzügyminiszter. Hozzáfűzte: ez a kormány gazdaságpolitikájának az eredménye. A fellendülés enyhe, bizonyosan még sok tekintetben törékeny - közölte a miniszter. Hozzátette: úgy látja, hogy az a nagyon nagy eltérés, ami a magyar gazdaság reálgazdasági teljesítménye és pénzügyi mutatóinak megítélése között kialakult, megszűnt.

"Az elemzők, a piacok, a befektetők is úgy ítélik meg, hogy a magyar gazdaság stabil, kiszámítható és fejlődő, ahová érdemes befektetni" - mondta a pénzügyminiszter. Draskovics Tibor azt mondta, hogy "a tűzoltást eredményesen elvégeztük". Tízmillió magyar ember tette a dolgát, élt a fellendülő nyugat-európai és az erőteljesen fejlődő amerikai gazdaság kínálta lehetőséggel. A kormány pedig a költségvetési politika megszigorításával megtette az elengedhetetlen lépéseket. "Ennek látszanak az eredményei" - mondta a pénzügyminiszter.

Közölte: ha megvannak az eredmények, akkor a mostani programot kell folytatni, újabb lépésekre nincs szükség. "Nem második, harmadik, kisebb vagy nagyobb csomagokra van szükség, hanem ezt a programot kell folytatni" - tette hozzá. Elmondta: az idei évre előirányzott gazdaságpolitikai program, a kormány céljai teljesülnek. "Nem látok okot arra, hogy valami túlzott optimizmustól eltelve a kormányzati prognózisokat felfelé módosítsuk" - tette hozzá.