Új tulajdonos a Heti Válasznál

MTI
2004.04.30. 16:53
A három magánszemély és a Heti Válasz Alapítvány (HVA) közös tulajdonában lévő Sasliget Tanácsadó Kft. vásárolta meg pénteken a Heti Válasz című hetilapot kiadó társaságot - közölte az új kiadóvezető, a lapot eladó Természet- és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány (TTFK) és a HVA képviselője az MTI-vel. A három magánszemély Csák János, a MOL korábbi vezérigazgatója és a Helikon Könyvkiadó jelenlegi tulajdonosa, Kékessy Dezső volt párizsi magyar nagykövet és Szabadhegy Péter New York-i magyar üzletember.

A május elsejei hatállyal megkötött üzlet az eladók és a vevők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "azért vált szükségessé, mert a költségvetési támogatás csökkentésének következtében nehéz anyagi helyzetbe jutott közalapítvány nem volt képes tovább finanszírozni a kft. veszteségeit". Emlékeztetnek arra, a cég magában foglalja a Válasz Könyvkiadót is. "A Sasliget Kft.-ben 50 százalékos részesedése van Csák Jánosnak, 25 százalékos Szabadhegy Péternek, 15 százalékos Kékessy Dezsônek és 10 százalékos a Heti Válasz Alapítványnak" - olvasható a közleményben.

"Elek István - tekintettel új feladatára - lemondott a főszerkesztői posztról. A lap szakmai irányítását május 1-jétôl felelős szerkesztőként Osztovits Ágnes látja el. A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. ügyvezetője május 3-i hatállyal Nádasy Zoltán" - áll a közleményben.