Rába futómű Daewookba

MTI
2004.05.20. 15:34
A Daewooval és a LiAZzal kötött szerződést a Rába komplett saját fejlesztésű futóművek szállítására a napokban. A Daewooval megkötött három évre szóló, 3,5 millió dolláros szerződés alapján a Rába a dél-koreai cég új fejlesztésű teherautóinak kizárólagos futómű-beszállítója lesz. Az oroszországi LiAZ-zal több mint egymillió eurós üzletről írt alá megállapodást a magyar vállalat.

A Rába Futómű Kft. és a dél-koreai Daewoo Commercial Vehicle Co. közötti szerződés értelmében a Rába legalább három évig kizárólagos futómű-szállítója a Daewoo új fejlesztésű tehergépkocsi-programjának. A Rába az együttműködés keretében saját fejlesztésű komplett tandem futóműpárokat szállít 3,5 millió dollár értékben a következő három évben - olvasható a közleményben. A Rába által gyártott futóműveket a Daewoo 24 tonnás, billenőteknős teherautóiba építik be.

Az orosz LiAZ-zal 1,09 millió euró értékű szállítási szerződést írt alá a Rába Futómű Kft, amelynek értelmében a Rába 63 új generációs, városi alacsonypadlós autóbuszhoz szállít saját fejlesztésű futóműveket, felfüggesztéseket és kormányzó-rendszereket.

A Rába az együttműködés részeként a későbbiekben bekapcsolódik a LiAZ járműtervezésének korai szakaszába, és technológiai segítséget nyújt a Rába-termékek beépítéséhez. Az első két sorozatot a Rába már májusban leszállítja, a többit pedig az egyeztetett ütemezés alapján az év végéig.