Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Rövidesen rendeződik a vámkáosz

Napi Online
2004.05.20. 16:10
A vámkezelés lelassulása miatt kialakult helyzetről tájékozódott csütörtökön Medgyessy Péter miniszterelnök. Az országos vámparancsnok biztosította a kormányfőt: hétfőtől zavartalan lesz a szolgáltatás.

Meglátogatta az országos vámparancsnokot Medgyessy Péter miniszterelnök, hogy a vámárunyilatkozat-kezelő hálózat rejtélyes lelassulása nyomán kialakult helyzetről tájékozódjék. A VPOP országos vámparancsnoka, Nagy János elmondta, a lemaradás korántsem több napos, mindössze három-négy órás.

Medgyessy Péter kifejtette, szeretné, ha rendben működne a rendszer, s ígéretet is kapott, miszerint hétfőtől minden visszatér a rendes kerékvágásba. A jövő héten Draskovics Tibor jeletést tesz a miniszterelnöknek a vámkezelés körüli helyzetről.

A pénzügyminiszter elmondta, az Unióban versenyhelyzet van, ennek érdekében a szolgáltatást a legmegfelelőbb módon kell nyújtani. A vámkezelés rendbetételét nem a jogszabályban lefektetett határidőig kell megvalósítani, hanem a lehető leghamarabb, s ha ez nem sikerül, le kell vonni a megfelelő személyi konzekvenciákat.