A DaimlerChrysler cáfolja a leépítési terveket

MTI
2004.06.13. 10:29
A DaimlerChysler német-amerikai autóipari óriásvállalat szóvivője cáfolta és spekulációnak nevezte a Die Welt című német lap szombati számának értesülését, miszerint a gyár Mercedes kocsikat gyártó részlegénél tízezer ember leépítését vették tervbe. Az illetékes közölte, hogy új modellekkel és a termelés, a kapacitások jelentősebb növelésével készülnek az évtized végére.

A McKinsey nemzetközi tanácsadó cég készített felmérést a Mercedes számára, amely szerint még egy tízezres elbocsátás, a létszám tíz százalékos kurtítása sem rontaná le gyártónál a minőséget és a termelés színvonalát.

A német lap szerint a Mercedes egyik németországi üzemében, Sindelfingenben már napirendre is került némi létszámcsökkentés. A gyártó úgy képzeli el a leépítést, hogy nem újít meg munkaszerződéseket, illetve a nyugdíjba vonulók helyét nem tölti fel. A leépítés napirendre tűzését kényszeríthetik a Mercedes márka romló eladásai: Németországban májusban ezek több mint 9 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól.