Új terminál a bécsi reptéren

MTI
2004.06.15. 15:50
Folytatja beruházási programját a Flughafen Wien. Jövőre a SkyLink program első fázisának keretében új utasforgalmi terminál épül 280 millió eurós beruházással, beleértve a 65 millió eurós csomagelosztó rendszert is.

A jelenlegi terminálépületek déli részén épülő új csarnok 96 check-in pulttal és 17 repülőgép dokkal rendelkezik majd. A beruházás 2008-ra készül el, és megduplázza a jelenlegi utascsarnok alapterülét.

A terv közvetlen csatlakozást teremt a vasúti végállomáshoz, biztosítja a schengeni és a nem-schengeni határforgalom rugalmas kezelését, valamint megnöveli az üzletek és éttermek által hasznosítható alapterületet. A konstrukció biztosítani kívánja a csatlakozások 25 percen belül történő lebonyolítását, mivel a repülőtér forgalmának jelenleg 35 százalékát teszi ki a tranzit. A terminál építése biztosítani kívánja a kapacitást a jelenlegi két kifutópálya által elérhető évi 21 milliós utasforgalom lebonyolításához. A moduláris felépítés lehetővé teszi majd a későbbi bővítést is.

A bécsi repülőtér az európai átlagot egy százalékponttal meghaladó növekedést kíván elérni az utasforgalomban. Diszkont légitársaságokkal már az idén el kívánják érni az egymilliós utasszámot, hosszú- és középtávú járataival pedig központi szerepet kíván kivívni magának a kelet-európai országokban.