Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Júniusban duplájára nőtt az orosz költségvetés többlete

MTI/Reuters
2004.07.05. 14:12
Az orosz költségvetés többlete 244,6 milliárd rubelt (8,42 milliárd dollár) tett ki a január-június közötti időszakban, és ezzel a nemzeti termék (GDP) 3,4 százalékát érte el - derül ki a pénzügyminisztérium hétfőn közzétett előzetes adataiból. A költségvetés többlete több mint a duplájára emelkedett a január-május közötti időszakban mért 107,5 milliárd rubelről, de a pénzügyminisztérium a feltűnő júniusi javulásra nem adott magyarázatot.

A kormány által létrehozott stabilizációs alap, amely a magas olajárak idején elért többlet egy részéből töltődik fel, július 1-jére 229,1 milliárd rubelre nőtt az egy hónappal korábbi 198,7 milliárd rubelről. Az alapba akkor eszközölnek befizetéseket, ha az nyersolaj ára meghaladja a hordónkénti 20 dollárt, és az alap arra szolgál, hogy megkímélje az országot az olajárak esetleges esésének és az exportbevételek kiesésének hatásától. Jelenleg az Ural típusú nyersolaj ára hordónként 32,9 dollár.