Nőtt az AirFrance-KLM forgalma

MTI
2004.07.07. 11:21
Az AirFrance-KLM utasforgalma 12,1 százalékkal nőtt idén júniusban az egy évvel korábbihoz képest, miután valamennyi fontosabb piacán bővült a hosszútávú járatok forgalma - tette közzé szerdán a francia-holland légitársaság. A kihasználtsági mutató 0,8 százalékponttal 79,1 százalékra nőtt.

A karibi/csendes-óceáni térségben gyengébb volt a növekedés a hosszútávú járatokon, az éles verseny miatt. Az európai középtávú forgalomban - beleértve a francia belföldi járatokat is - a kihasználtsági mutató 72,6 százalék volt. Az árufuvarozás 13,9 százalékkal nőtt.

A holland KLM légitársaság május végén szinte teljes egészében a francia Air France tulajdonába került, miután a meghosszabbított részvénycsere során a KLM papírok 96,33 százalékát - mintegy 45 millió részvényt - cserélték be tulajdonosaik Air France részvényekre.

Az újonnan létrehozott Air France-KLM csoport részvényeinek 44,07 százalékával a francia állam rendelkezik, 10,42 százaléka pedig az alkalmazottak tulajdonában van. A papírok 45,51 százalékát forgalmazzák a tőzsdén, és közülük 18,4 százalék a korábbi KLM-részvényesek tulajdonában van. Az egyesüléssel a világon a nagyságra második légitársasága jött létre.