Erzsébet
1 °C
4 °C

Feladta magát az Enron vezér

MTI/AP
2004.07.08. 20:28
Kenneth Lay, az Enron amerikai energia-nagykereskedelmi vállalat alapítója és volt vezetője feladta magát a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) illetékeseinek csütörtök reggel, egy nappal azután, hogy ellene is vádat emeltek a céget csődbe juttató pénzügyi machinációk miatt.

Az FBI két és fél évig nyomozott az amerikai gazdaságtörténet legnagyobb csődjét produkáló Enron ügyében. A vizsgálat során már vádat emeltek az Enron több volt vezetője, köztük Jeffrey Skilling volt vezérigazgató ellen, ám a céget alapító, az egykor az elnöki és vezérigazgatói posztot betöltő Lay esetében csak szerdán történt meg a vádemelés.

A 62 éves Lay szerda este közleményben ismételte meg, hogy ártatlannak tartja magát, semmit sem tudott a céget falhoz állító könyvelői csalafintaságokhoz, azokról a cég más vezető beosztású alkalmazottai nem tájékoztatták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?