Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kormánypártok támogatják a szigorú költségvetési politikát

MTI
2004.07.13. 19:27
A kormány és a kormánypártok kitartanak az adócsökkentés és a társadalmi igazságosság elveit, egyben a koalíciós pártok politikai prioritásait érvényre juttató gazdaságpolitika mellett - ismerteti a kormányszóvivő közleményében, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez, azt követően, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök megbeszélést folytatott a kormánypártok vezetőivel a jövő évi költségvetés előkészítéséről.

A megbeszélésen részt vett Kovács László, az MSZP elnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, Katona Béla, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője, valamint Draskovics Tibor pénzügyminiszter és Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.

Az egyeztetésen a kormány és kormánypártok kiindulópontja közös volt: a cél a gazdaságban megindult kedvező folyamatok, a magyar gazdaság iránti bizalom megerősítése. Ez alapot teremt az életszínvonal fokozatos és kiszámítható emelésére a foglalkoztatás bővítésével, a fejlesztések feltételeinek, valamint az uniós források felhasználásának biztosításával. A cél elérésének feltétele a kormány által tervezett szigorú és következetes költségvetési politika, amelyet az MSZP és az SZDSZ a támogatásáról biztosított - ismerteti a kormányszóvivő közleménye.