A kormánypártok támogatják a szigorú költségvetési politikát

MTI
2004.07.13. 19:27
A kormány és a kormánypártok kitartanak az adócsökkentés és a társadalmi igazságosság elveit, egyben a koalíciós pártok politikai prioritásait érvényre juttató gazdaságpolitika mellett - ismerteti a kormányszóvivő közleményében, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez, azt követően, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök megbeszélést folytatott a kormánypártok vezetőivel a jövő évi költségvetés előkészítéséről.

A megbeszélésen részt vett Kovács László, az MSZP elnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, Katona Béla, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője, valamint Draskovics Tibor pénzügyminiszter és Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.

Az egyeztetésen a kormány és kormánypártok kiindulópontja közös volt: a cél a gazdaságban megindult kedvező folyamatok, a magyar gazdaság iránti bizalom megerősítése. Ez alapot teremt az életszínvonal fokozatos és kiszámítható emelésére a foglalkoztatás bővítésével, a fejlesztések feltételeinek, valamint az uniós források felhasználásának biztosításával. A cél elérésének feltétele a kormány által tervezett szigorú és következetes költségvetési politika, amelyet az MSZP és az SZDSZ a támogatásáról biztosított - ismerteti a kormányszóvivő közleménye.