Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húszmilliárdos beruházás Dunavarsányban

MTI
2004.07.22. 12:03
Az Ibiden Co. Ltd. japán autóalkatrészgyártó vállalat Magyarországot választotta százmillió eurós értékű befektetéséhez - közölte az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. az MTI-vel csütörtökön. Az ITDH közleménye szerint a cég döntését csütörtökön reggel jelentették be Tokióban.

A Dunavarsányi Ipari Parkba elsőként betelepülő Ibiden a húszezer négyzetméteres gyár építését előreláthatóan ez év szeptemberében kezdi meg. A gyártás a terv szerint 2005 májusában kezdődik, és a dunavarsányi üzemből látnak majd el többek között olyan autógyárakat, mint a Volkswagen, a Daimler-Chrysler és a BMW. A japán cégnek Európában Franciaországban működik termelő üzeme.

Az európai piacokon tapasztalt ugrásszerű keresletnövekedés kihasználására a japán cég több lehetséges színhelyet vizsgált Közép-Kelet-Európában, amelyek közül az ITDH közreműködésével a végén Dunavarsány mellett döntöttek. A Dunavarsányi Ipari Parkban felépülő gyár teljes kapacitásának beindulásakor hétszáz főt foglalkoztat majd.

A japán vállalat környezetbarát technológiával gyárt dízel motorokhoz kerámiaszűrőket, amely a motor károsanyag kibocsátását 99 százalékban kiszűri.