Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A vártnál kisebb mértékben növelte eredményét a Microsoft

MTI
2004.07.22. 23:40
A Microsoft Corp., a világ legnagyobb szoftvergyártója csütörtökön New York-i tőzsdezárást követően azt közölte, hogy pénzügyi negyedik negyedévében nőtt az adózott eredménye és bővült a bevétele a a személyi számítógépek erős eladás növekedésére. Ugyanakkor a folyó negyedévre vonatkozó nyereségvárakozása elmaradt a várttól és elsősorban emiatt a tőzsdeidőn túli kereskedés kezdetén a Microsoft árfolyama 5 százalékos veszteségen állt.

A Microsoft június 30-án záródott pénzügyi negyedik negyedéve alapján 2,69 milliárd dollár, részvényenként 25 cent adózott eredményről számolt be az egy évvel korábbi 1,48 milliárd dollár, részvényenként 14 cent után, a szakértők hasonló eredményre számítottak.

A Microsoft a folyó pénzügyi első negyedévére 25 cent részvényarányos adózott eredményt becsül 8,9-9,0 milliárd dollár bevétellel, a szakértők 32 cent/részvény egyszeri tételek nélküli eredményre és 8,79 milliárd dollár bevétellel számoltak. Csütörtökön a Nasdaq-on a Microsoft 29,00 dolláron zárt, a tőzsdeidőn túli kereskedésben 27,60 dollárra gyengült.