Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivonul a tőzsdéről az IEB

MTI
2004.07.26. 15:47
A dematerializáció során a részvények benyújtásának kezdő időpontja szeptember 1., záró időpontja november 5. Az átalakítás napja november 8. Mivel az IEB részvényeinek alig fél százaléka van közkézen, a tőzsdei kivezetésről szóló elképzelés továbbra is napirenden van, az időpont még kérdéses - mondta a közgyűlést követő tájékoztatón Luigi Mastrapasqua. A bank első félévi - magyar számviteli szabályok alapján számított - konszolidált adózott eredménye 1,346 milliárd forintra rúgott, ez 56 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A vezérigazgató közlése szerint az IEB 2004-re a tavalyi 1,822 milliárd forintnál 10 százalékkal nagyobb nyereséget tervezett.

A bank vezetése szerint jó esély van arra, hogy ha az első félévi folyamatok megismétlődnek, akkor a tervezettet 5-10 százalékkal meghaladó eredménnyel zárja az évet az IEB. A vezérigazgató szerint kiemelkedő mértékben futott fel a lakossági hitelezés. Az állomány egy év alatt 83 százalékkal bővült. Jelenleg 58.500 lakossági, és 10.600 kis- és középvállalati ügyfele van a pénzintézetnek. Ami a forint- és devizahitelek arányának megoszlását illeti, az jelenleg 74-26 százalékos. Ugyanakkor a lakossági hiteleknél dinamikusan nő a devizahitelezés aránya - fűzte hozzá Sebők Sándor vezérigazgató-helyettes.

A bank várakozása szerint a jegybanki alapkamat kétszámjegyű marad az idén. Az IEB tavaly négy új fiókot nyitott, s ebben az évben is várhatóan néggyel bővül a fiókhálózat - mondta Luigi Mastrapasqua. Budapest XIII. kerületében már megnyílt az új fiók, Budaörsön és Szekszárdon ősszel várható az aktus, a negyedik fiók valószínűleg ugyancsak Budapesten nyílik.