Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az év végéig sztráda Miskolcig

MTI
2004.07.27. 16:54
Befejezéséhez közeledik az M3-as autópályát Miskolccal összekötő M30-as építése, az ez év november 30-i határidőt a kivitelezők tartani tudják - jelentette ki Csillag István kedden, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön, ahol megtekintette az építkezést. Az M30-as készültségi állapota már meghaladja a 85 százalékot.

A gazdasági és közlekedési miniszter elmondta: az építkezést számos akadály hátráltatta, például az, hogy az út nyomvonalába eső telektulajdonosokkal elhúzódott az egyeztetés. Eredetileg ugyanis 2003. novemberében kellett volna átadni a teljes, mintegy 24,5 kilométer hosszúságú M30-ast, de egy évvel ezelőtt csupán az autópálya Emődtől a 35-ös útig terjedő szakaszát vehették birtokba az autósok.

Mentes Balázs, a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. beruházási igazgatója arról szólt, hogy az eredeti tervekhez képest jelentősen megváltozott az út műszaki tartama, emiatt a nettó 45 milliárd forintos beruházási költség mintegy 8 milliárd forinttal nőtt. Részletekről szólva elmondta: Miskolc határában, a felsőzsolcai zárócsomópont eredetileg azonos szintbeli kereszteződéssel épült volna meg, ám a megnövekedett forgalom szükségessé tette a különszintű csomópont megépítését. Ugyanakkor megváltozott a kistokaji csomópont is, valamint Miskolc déli kapujában található bevásárlóközponthoz épül egy bekötőút.