Judit
3 °C
7 °C

Új vezér a PKN-nél

MTI/Reuters
2004.07.29. 12:52
A Mol lehetséges lengyel partnere, a PKN Orlen a cég felügyelő bizottságának egyik tagját, Jacek Walczykowskit választotta Lengyelország legnagyobb olajipari konszernjének vezérigazgatójává - közölte a társaság csütörtökön Varsóban. Az 50 éves Walczykowski - aki az állami tulajdonban lévő Nafta Polska vezérigazgató-helyettesi tisztségét is betöltötte - Zbigniew Wróbel helyére lép.

Wróbel a múlt hónapban köszönt le posztjáról, miután nézeteltérései támadtak a PKN legfőbb részvényesével, a kincstárral. Wróbel eddigi tevékenyégét is áttekintik, mert több bírálat érte rossz vezetői döntések miatt.

Walczykowski legfőbb feladata a vállalat átalakítása, a költségek csökkentése, versenyképességének erősítése lesz. Őrá vár, hogy a határokon átnyúló partneri szövetséget kössön. A PKN idén május elején jelezte, hogy egyelőre félreteszi a Mol-lal való egyesülésének tervét, és inkább a cseh Unipetrol olajtársaság megvásárlására koncentrál.

A Mol és a lengyel PKN Orlen 2003. november 20-án állapodott meg arról, hogy kizárólagos tárgyalásokat kezd a két társaság közötti szorosabb együttműködés lehetséges előnyeinek megvizsgálására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?