Korábban záruló pályázatok

MTI
2004.07.29. 16:54
A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) keretében meghirdetett, a kis- és középvállalkozások műszaki-technológiai háttere fejlesztésének támogatását, valamint az önkormányzatok információ-szolgáltató tevékenységének fejlesztését célzó pályázatok beadási határideje augusztus 2-án éjfélkor lezárul - közölte a gazdasági tárca csütörtökön. Eredetileg szeptember 30-ig fogadták volna be a pályázatokat.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közleménye szerint annak érdekében zárják le a befogadást, "hogy az érintett magyarországi kis- és középvállalkozásoknak, valamint az önkormányzatoknak 2005-ben és 2006-ban is legyen majd módjuk versenyképességüket és hatékonyságukat növelni és az ahhoz szükséges fejlesztéseket elvégezni, illetve technológiai újításokat igénybe venni".

A kis- és középvállalkozások műszaki-technológiai háttere fejlesztésének támogatására meghirdetett pályázataira beérkezett munkák alapján biztosra vehető, hogy Magyarország ez évre, sőt 2004-2006 évre tervezett pénzügyi kereteket is igénybe tudja majd venni - mutat rá a szaktárca közleménye. A GKM tájékoztatása szerint a 2004. évi Gazdasági Versenyképesség Operatív Program keretében meghirdetett két pályázat rendkívüli sikere miatt a forrásigény előreláthatóan meghaladja a 2004 évre tervezett kereteket, sőt előreláthatóan megközelíti a 2004-2006 évre tervezett kereteket.

A pályázatok meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg az eddig benyújtott nagyszámú pályázatban jelzett igények alapján várhatóan a 2004. szeptember 30-i határidőt megelőzően már felhasználásra kerül.

A lezárás értelmében a közreműködő szervezeteknek - a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht.-nak, illetve az IT Információs Társadalom Kht.-nak - a 2004. augusztus 2-án éjfélig postára adott (postai érkeztető bélyegzővel ellátott) pályázatokat van módjukban befogadni.