Túlteljesített a VPOP

MTI
2004.07.30. 15:06
Az első félévben 1041 milliárd forinttal gazdagította a központi büdzsét a Vám és Pénzügyőrség (VPOP), miközben a költségvetési törvény 2004-ben egész évre 1300 milliárd forintos bevételi tervet irányoz elő a szervezet számára - jelentette ki pénteken sajtótájékoztatón Egerben, a VPOP országos parancsnoka.

Az Uniós csatlakozása nyomán, a vámhatárok megszűnése miatt a második fél évben, szerényebb bevétellel számolnak - közölte Nagy János, aki abból az alkalomból látogatott a hevesi megyeszékhelyre, hogy augusztus 1-től megyei hatáskörű fővámhivatallá alakult az Egri Vámhivatal.

A pénzügyőr vezérőrnagy elmondta, hogy a legtöbb pénz, összesen 400 milliárd forint, az üzemanyagok jövedéki adójából folyt be a szervezet kasszájába. Ezt követi a dohányáru 190 milliárd forinttal és az alkoholtermékek, mintegy 40 milliárd forinttal. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy május elsejétől a VPOP legfőbb feladatává a jövedéki adóztatás és a jövedéki ellenőrzés vált. Ugyanis az importált termékek után az áfát már az APEH szedi be.