Pályázóbarát fórumot indít a GKM

euractiv.hu
2004.08.04. 13:34
Egyszerűsíteni szeretné a pályáztatás feltételeit a gazdasági és közlekedési tárca. A cél az, hogy a formanyomtatványok a pályázók számára könnyen kitölthetőek legyenek, a beérkező pályázatok feldolgozása gördülékenyebbé, a pályázók számára is nyomon követhetővé váljon.

Ennek érdekében a palyazobarat@gkm.hu e-mail címre augusztus 31-ig várják a vállalkozók, szakmai szervezetek, pályázók észrevételeit, javaslatait, ötleteit a GKM pályázati rendszerével (eljárási rend, pályázati útmutatók, formanyomtatványok, jogszabályok, közbeszerzési eljárás, ügyfélszolgálat, stb.) kapcsolatban. A beérkező javaslatokat a minisztérium folyamatosan feldolgozza, és hasznosítja a pályázati rendszer korszerűsítése érdekében.

Az GKM honlapján a Pályázóbarát Fórumra kattintva a pályázók olyan segédleteket találnak, amelyek a pályázáshoz szükséges engedélyek beszerzéséhez nyújtanak segítséget. A segédletek a vonatkozó jogszabályok listáján kívül olyan hasznos információkat tartalmaznak, amelyeket a szükséges engedélyek beszerzésére irányuló hatósági eljárást tervező vagy megindító pályázóknak célszerű áttekinteni. Az összefoglalások hasznos tanácsokat adnak az eljárások menetére vonatkozóan, a pályázók egységes képet kapnak az eljárásokról, könnyebben és pontosabban tudják megtervezni a projekt időtartamát és előkészítésének időigényét. A hasznos tanácsok és tippek megfogadása egyszerűsíti az eljárások menetét, és megkönnyíti az engedélyeztetést.